mattvätt

Professionell Mattvätt

Vi utför mattvätt i hela stockholm för privat och företag. Med mattvätt förlänger din mattas liv samt ger den tillbaka sin riktiga lyster. Genom att dammsuga en matta får du bort damm men inte all smuts och bakterier som du fa bort med en matta, det är därför viktigt att rengöra regelbunden för att hålla den ren och fräsch.

Mattvätt – Djup mattrengöring

I många fall använder vi tvätta i kombination med olika tvättmedel och djup mattvätt. Resultatet efter tvätt blir renare och mer hållbara matta genom djup mattrengöring dödar bakterier, svampsporer och förbättrad luftkvalitet.

Mattrengöring – få bort fläckar

En matta behöver bara tvättas vartannat år, men det hindrar inte mattan från att få fläckar emellan tvättar. Som med alla fläckar så är det bäst att behandla dem direkt. Ju snabbare du behandlar en fläck, desto lättare kommer den att vara att få bort.

Olika typer av fläckar ska behandlas på olika sätt. Det finns dock några generella riktlinjer: fläckar som uppstått från till exempel choklad, blod, mejeriprodukter och alkohol bör först sugas upp med hushållspapper eller en ren trasa. Därefter sköljer du resten av fläcken med ljummet vatten, eller kallt om du har att göra med en blodfläck.

Om fläcken är kvar efter sköljningen så kan du fukta en trasa med vatten och lite handdiskmedel. Gnid aldrig på en fläck eftersom detta riskerar att den sätter sig djupare i tyget, utan försök alltid att badda eller massera bort den. Se till att alltid absorbera så mycket vätska som möjligt efter att du har behandlat en fläck med hjälp av en ren trasa eller liknande. Vi rengör när du inte lyckas på tider som passar dig. Boka mattvätt idag!

Fa bort kaffefläck på matta

Vi behöver en god kopp kaffe på morgonen för att känna oss redo att möta den nya dagen. Så många koppar som passerar våra mattor varje dag är det inte konstigt om vi spiller ibland. Som tur är finns det lösningar och vi kan hjälpa dig för att får bort kaffefläckar – mattan kan bli ren och snygg igen. Boka mattvätt idag!

Mattvätt hemma

Matta behöver skötsel för att vara riktigt vacker och hålla länge. Vanlig dammsugning tar bort mycket damm och smuts som finns i mattan men den tar inte bort allt. Därför är det bra att med jämna gör mattvätt hemma. Boka en tid!

Tvätta heltäckningsmatta

Som med alla mattor så bör man dammsuga en heltäckningsmatta regelbundet, åtminstone en gång i veckan. Fläckar som uppstår kan punktbehandlas och bör tas bort direkt, läs tipsen ovan för utförligare beskrivning av olika fläckborttagningsmetoder. Men hur gör man för att hålla heltäckningsmattor rena? Mattan som det gås ofta och mycket över bör tvättas ca två gånger om året. Det bästa är att kontakta oss och boka en tid för att tvätta heltäckningsmattan åt dig.

HUR DET FUNGERAR?

Vi börjar med att dammsuga mattan
Ta bort fläckar med fläckborttagning
Tvättar mattan med mattvättmaskin
Resultatet blir en ren matta utan smuts och bakteri
Behöver du hjälp med rengöring av mattor eller soffor? Titta på vår tvätt för sängtvätt och soffor.