fbpx

Telefone: 070 873 36 74

Adress:  Hyppingeplan 30
163 68, Spånga

Avbokningsvilkor

Bra tips för att rengöra möbler

Bra tips för att rengöra möbler

Möbler kan lätt bli smutsiga och färgade, vilket leder till en minskning av dess övergripande utseende och värde. När du ser fläckar och smuts på dina älskade möbler, det kan vara frustrerande och få hela rummet att se orent och oinbjudande ut. Och rengöring av möbler kan vara en utmanande uppgift utan korrekt kunskap och verktyg.

Men vår Tips för rengöring av möbler kan hjälpa dig att hålla dina möbler helt nya. Genom att använda rätt rengöringsmedel, verktyg och tekniker kan du enkelt ta bort fläckar och smuts från dina möbler. Regelbunden rengöring och underhåll kan också öka livslängden på dina möbler och bevara dess värde över tid. Så följ dessa tips och få dina möbler att se rena och nya ut igen!

Hur man tar bort fläckar

Ok, så hur blir man av med en fläck på en soffa? Det beror på typen och storleken på fläcken. Att ta ut rött vin är inte detsamma som att tappa choklad – försiktighet lönar sig vid städning. Testa det först och se hur det fungerar. Det finns alltid en risk att den lilla fläcken kan växa sig större och göra den ännu mer irriterande att hantera. Börja med ett litet hörn först och gå sedan därifrån!

Steg för steg

1Dammsuga: Innan du börjar tvätta så ska den faktiskt dammsugas. Det är något som många glömmer ibland, men en soffa kan samla på sig rätt stor mängd damm. En bra regel är att man använder dammsugaren lika ofta som man gör det på golvmattan den ligger på. När var det senast du dammsög din soffa med den? Använd det speciella munstycket för möbler och få en enklare resa

2. Behandla din fläck. Med specialrengöringsmedel kan du få bort den, men vår erfarenhet säger att en lösning på ljummet vatten och ättika duger fint – det funkar nästan lika bra. Applicera den här blandningen försiktigt och låt sedan dra in och torka. Nästa steg är galltvål: gnugga lite på fläcken med en fuktad (ej blöt) trasa.

3. Torka. Låt din soffa torka lite så att du blir av med fläcken. Det kan ta ett tag, så öppna gärna upp fönstren för en frisk fläkt och för att vädra ut lukten av ättika och galltvål (om du använde de). Körer det som det ska? Sitt inte på soffan innan den har hunnit torka helt, så att du verkligen blir rid hellaste av med fläcken.

4. Om inte fläcken går – hyra en textiltvätt maskin! Idag finns det textiltvätt som är perfekta för att ta bort olika slags fläckar på olika typer av material

Det sista tipset?

Ta professionell hjälp. Om inget av våra tips fungerat så kan det vara läge att Anlita professionell som gör rätt från början, så ökar dina chanser att få behålla dina möbler i fint skick under lång tid.