fbpx

Telefone: 070 873 36 74

Adress:  Hyppingeplan 30
163 68, Spånga

Avbokningsvilkor

4 Fördelar med professionell möbeltvätt

Fördelar till möbeltvätt som du kanske inte har tänkt på.

Med tiden kan klädseln i ditt hem börja se tråkig och fläckig ut. Faktum är att om det var ett tag sedan du tvättade dina möbler senast, kanske du blir förvånad över hur smutsig den faktiskt har blivit.

Damm, dryck och mat, mjäll från husdjur och oljor från vår hud kan byggas upp på ytan, vilket gör att klädseln ser snurrig ut. Professionell möbeltvätt kan vara en bra lösning för att få tillbaka utseendet på dina möbler, samt erbjuda flera andra fördelar. 

1. Fräschare luftkvalitet & hälsa

Om du eller någon i din familj lider av allergier kan dina möbler vara en utlösande faktor. Detta beror på att damm och andra allergener kan fastna i fibrerna, som sedan trycks tillbaka till luften när möblerna sätts på eller flyttas. Och om du har husdjur kan detta vara ett ännu större problem, med hår och mjäll som fastnar mellan fibrerna.

En professionell Möbeltvätt kommer att använda verktyg och rengöringsprodukter som kan nå djupare in i tyget för att ta bort dessa kontaminanter, tillsammans med fläckar och smuts, för att hålla luften renare och för att minimera en allergiattack. Detta är särskilt fördelaktigt under de varmare månaderna när allergier kan vara ett problem för så många människor.

2. Förlänger livslängden på dina möbler

Som med alla föremål du investerar i, ju mer du ta hand om den, ju mer längre håller den. Detsamma kan sägas om dina möbler, som kan vara dyra att byta ut. Ju längre damm och smuts stannar på dina möbler, ju mer svårare kan det vara att ta bort dem och ännu mer sannolikt är det att de bryter ner fibrerna i möbeln. 

Regelbunden rengöring av möbeln kan hålla dem snygga längre och förhindra att fläckar och skador förstör utseendet. Med professionell hantering av jobbet kan du också se till att skyddsmedel tillsätts för att förlänga tillståndet ytterligare.

3. Minimerar lukter i ditt hem

Möbler och soffor kan absorbera lukter med tiden vilket kan göra att dina möbler avger obehagliga lukter. Det är inte bara husdjur som orsakar detta problem – cigarettrök, matlagning och andra lukter kan fastna i klädselns fibrer. 

Många hushållsprodukter maskerar helt enkelt dessa dofter med doft/ parfym. Men lukterna kommer bara tillbaka kort efter, vilket lämnar problemet olöst. 

Professionell möbeltvätt tar bort dem från tyget helt, vilket gör att föremålet och ditt hem luktar mycket fräschare under mycket längre tid.

4. Mindre skador på dina möbler

Rengöringsmedel som du kan köpa i affären kan vara för hårda för vissa tyger och det kan leda till mer skada om de inte används på rätt sätt. Så när du har att göra med dyra saker som soffor är det viktigt att du närmar dig dem med försiktighet för att inte orsaka några problem. 

Professionella möbeltvätt tjänster ser till att jobbet utförs på rätt sätt, eftersom städpersonalen kommer att ha nödvändig expertis och kunskap för att använda rätt produkter för att rengöra grundligt utan att orsaka ytterligare skada.

SLUTSATS:

Hur ofta du får dina möbler rengjord beror på hur ofta du använder föremålet och om du har barn eller husdjur eller inte, eftersom det kan leda till att utseendet försämras snabbare. 

Det är dock en bra idé att hålla ett regelbundet schema för att skydda tyget på dina möbler, så en professionell rengöring minst varje år kan hjälpa till att underhålla klädseln på lång sikt. Om du har små barn eller husdjur var sjätte månad är bättre. 

Att investera i en professionell tjänst kan sluta bli mer kostnadseffektivt än att köpa billigare rengöringsprodukter som inte gör ett effektivt jobb och till och med kan skada tyget. Om du vill ha mer information om våra möbeltvätt tjänst, kontakta oss idag. Vi har lång erfarenhet av professionell möbeltvätt, från mattor, och sängar till fåtöljer och soffor, så vi är väl rustade att hjälpa dig med dina möbeltvätt behov.

Kontakta oss idag: