Telefone: 070 873 36 74

Adress:  Braxengatan 11
13342, Saltsjöbaden

Avbokningsvilkor

3 Alternativ att tvätta soffa

En möbels livslängd beror mycket på den skötsel man ägnar den. Dammsugning tar bort mycket smuts som finns i textila möbler men inte allt. Vi dagligen sätter oss ned i soffan eller fåtöljen för att kolla på tv eller läsa boker, då skapar ett naturligt slitage. Dels i form av smuts och fläckar. Dels också genom att möbelns nöts ut rent funktionellt och tappar formen.

Vi listar några tips att prova:

1. Rengöra soffa traditionell

Förbered 4 saker:

  • En lite tryckspruta
  • En lite sprayflaska
  • Mjökborste och disksvamp
  • Flera trasor

Rengöra soffan lätt

Blanda vatten i tryckspruta flaskan med 1/10 galltvål, via eller annat medel som kan användas för att tvätta soffklädsel. ( Rekommenderat tvättmedel är: Kärcher RM 519, TAPI Extract, Nu-Karpet Kare.

Spraya på området som du vill rengöra och gnugga sedan med disksvamp eller med borsten försiktigt som förbehandling. Torka sedan av vattnet med en trasa och låt det torka själv.

Rengöra svåra fläckar:

Blanda vatten i den lilla flaskan med 3/10 tvättmedel vi nämnde ovan. (Inte stark fläckborttagning medel som vanish…etc)
Spraya på fläcken, gnugga sedan försiktigt med svampen eller borsten, torka sedan ut med trasan och låt den torka själv.

2. Tvätta soffa med textiltvätt maskin

Innan du börjar tvätta soffa, glöm inte att dammsuga möblerna med ett möbel munstycke ordentligt.

Förbered 4 saker:

Tvätta soffa själv enkelt

Blanda vatten med 1/20 specialtvättmedel som Kärcher RM 519, TAPI Extract, Nu-Karpet Kare, i maskens vattentank. Spraya och sug samtidigt med möbel munstycke (extraktor). Var försiktig och följ instruktionerna. Låt det sedan torka själv.

Ta bort svåra fläckar:

Använd den lilla flaskan och blanda vatten 3/10 av samma tvättmedel. Spraya på fläcken, gnugga, sug den sedan med maskinen snabbt

3. Anlita professionell tvätt

Anlita professionell som gör rätt från början, så ökar dina chanser att få behålla dina möbler i fint skick under lång tid.